Żeberka w ketchupie z miodem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 2 godz. 10 min. Żeberka w ketchupie z miodem Potrzebne składniki 1 kg żeberek 2 duże cebule 0,5 opakowania ketchupu łagodnego 0,5 opakowania ketchupu ostrego 2 ząbki czosnku 2 łyżki miodu przyprawa do żeberek lub mięs 1 łyżka oregano sól (pieprz) olej do smażenia Podsmażamy żeberka na oleju z obu stron na rumiano i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Miód z pomidorami daje słodycz, jednak złamana ostrością i kwaśnym smakiem ketchupu po pieczeniu, idealnie komponuje się z mięsem. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu z żeberek. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: W rondelku podgrzewamy lekko oba ketchupy z miodem, oregano i połowa szklanki wody.