Składniki: - porcja makaronu – u mnie makaron zwijka z kurkumą Makaron Babuni Eko-Mak - 4 pieczarki - 1/2 małej żółtej papryki - około 2-3 łyżki naturalnego jogurtu - 1 łyżka posiekanego koperku - szczypta soli ziołowej - olej do smażenia - 1 ząbek czosnku - sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Na patelni podsmażamy starty na małych oczkach ząbek czosnku, następnie dodajemy pokrojone w półplasterki (wcześniej obrane, bez ogonka) pieczarki. Bardzo często sięgam po makaron, gdy nie mam czasu na dłuższe stanie w kuchni. Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy jogurt wymieszany z posiekanym koperkiem, szybko mieszamy. Następnie dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i chwilę zostawiamy na małym ogniu. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.