Składniki: ciasto: 250 ml wody (koniecznie gazowana, dzięki niej ciasto będzie pulchne i smaczne :)) suche drożdże 1 opakowanie mąka ok. 3-4 szklanki (do momentu aż ciasto przestanie lepić się do rąk ) pół łyżeczki soli pół łyżeczki cukru oliwa z oliwek 1 łyżka stołowa sos na spód: koncentrat pomidorowy ok 3 łyżki papryka sotra sól ok. pół łyżeczki pieprz szczypta ketchup kucharek oregano 1-2 łyżki stołowe ( można użyć również gotowego w słoiczku sosu meksykańskiego dodając jedynie oregano i troszkę papryki ostrej- jeśli lubicie ostre potrawy :)) Dodatki: ser pieczarki cebula koncentrat 2 łyżki parówki szynka krakowska sucha ogórki świeże Kiedy ciasto nie będzie się lepiło dodaj oliwę z oliwek, zagnieć, przykryj i odstaw na jakieś 20 minut. Przygotowanie sosu: Wymieszaj koncentrat pomidorowy z ketchupem, przyprawami (oregano, kucharek, papryka ostra). Składanie pizzy: 1.Ciasto uformuj w kulkę i rozprowadź po blaszce. 4. Parówki pokrój na paski podsmaż na oleju. 3. Nałóż przygotowane wcześniej pieczarki z cebulą, po czym obsyp serem. 4. Na patelni rozgrzej oliwę, wsyp pieczarki oraz cebulę, podsmaż. Zacznij wyrabiać ciasto ręcznie, dosypując mąkę aby ciasto zaczęło odchodzić od ręki. Dodaj sól, pieprz, oregano, paprykę ostrą oraz kucharek do smaku.