Sos chrzanowy (do mięs)

Sylwia

Przetwory

24.01.2018 8:27

Sos chrzanowy (do mięs)

Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 200 ml buliony warzywnego 2 łyżki tartego chrzanu 3 łyżki kwaśnej śmietany 12 % lub 18 % szczypta soli ½ łyżeczki cukru Przygotowanie: Gdy sos jest już gęsty i gładki, wlać do niego wcześniej zahartowaną śmietanę (czyli wymieszaną z 2-3 łyżkami gorącego sosu). Smażyć 2 minuty na małym ogniu i wlać ciepły bulion – wszystko dokładnie wymieszać, tak aby nie było grudek.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/sos-chrzanowy-do-mies/