Kaszotto z klopsikam

Obiad
22.01.2018 23:50
Kaszotto z klopsikam

Ja bardzo często dodaję marchewkę, estragon i czubrycę zieloną i mojej rodzinie bardzo smakuję taka kombinacja Jest to potrawa jednogarnkowa, a właściwie jednopatelniana i takie lubię najbardziej, ponieważ oprócz talerzy zostaję tylko jedna duża patelnia do umycia po przepysznym obiedzie Składniki na 3 porcje: 500g mięsa mielonego ( wołowo-wieprzowego), 1 cebula, 1 średnia marchewka, 1 łyżka estragonu, 1 łyżka czubrycy zielonej, 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej, 1/2 łyżeczki kurkumy, sól i pieprz wg smaku, 1 łyżka masła klarowanego. Na podsmażoną kaszę wyłożyć klopsiki, zalać wrzątkiem i gotować na bardzo małym ogniu pod pokrywką z dziurką przez około 15-20 minut, aż kasza wchłonie całą wodę. Na bardzo dużej, nieprzywierającej patelni rozgrzać masło klarowane, obsmażyć klopsiki na dużym ogniu. Marchewkę i cebulę obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać mięso i przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Dodatkowo: 250g kaszy jęczmiennej wiejskiej ( lub innej kaszy), 500ml wrzątku, przyprawy do kaszy wg smaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/kaszotto-z-klopsikami/