Sposób wykonania: - szklanka mąki- szklanka mleka- 3/4 szklanki wody- 2 jajka- szczypta soli- ok 300g szpinaku mrożonego- 4 ząbki czosnku- 2 łyżki oliwy- 12 plastrów szynki parmeńskiej- pół opakowania sera feta- mały kubeczek jogurtu naturalnego- 2 ząbki czosnku- łyżeczka bazylii- szczypta soli1) Naleśnik przekroić na pół, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni6) Naleśniki ze szpinakiem, serem feta i szynką parmeńską to pomysł na pyszny, łatwy i szybki do zrobienia obiad. Każdy naleśnik posmarować szpinakiem, następnie serem feta, położyć 2 plastry szynki parmeńskiej i zwinąć w rulon5) Wszystkie składniki na naleśniki umieścić w misce i wymieszać za pomocą miksera lub trzepaczki2) Składniki na naleśniki: Składniki na farsz: