Owocowy parafit

Krzysztof
Przepisy
25.04.2014 18:55
Owocowy parafit

Przepis

Składniki:

500 ml śmietany do ubijania

5 łyżek jogurtu naturalnego

1 limonka, sok i starta skórka

2 łyżki cukru pudru

250 g truskawek

150 g borówek

150 g jeżyn

Przygotowanie:

Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy sok i skórkę z limonki oraz jogurt, mieszamy do połączenia.

Rezerwujemy 1/3 owoców do dekoracji, pozostałą część wkładamy do małej miski i lekko rozgniatamy widelcem.

W 4 małych szklankach układamy na przemian warstwę śmietany z jogurtem i rozgniecionych owoców, aż szklanki będą prawie pełne.

Dekorujemy pozostałymi, całymi owocami, wkładamy na godzinę do lodówki i serwujemy.

Źródło: http://kuchennyblat.pl/owocowe-parfait/