Przepis
Składniki:
cukier lub miód: do smaku
dojrzałe kiwi: 5-6 owoców
mrożone truskawki (lub świeże w sezonie): 30 dag
naturalny jogurt: 300 ml
melisa lub mięta do dekoracji
mango: 2-3 sztuki
Kiwi obierz, włóż do miseczki. Miąższ owoców rozgnieć widelcem na gładką papkę. Mango cienko obierz, miąższ odkrój od pestek małym ostrym nożykiem, a następnie zmiksuj na jednolity mus.
Truskawki posyp odrobiną cukru, a gdy już puszczą sok, zmiksuj na gładkie piure. Wszystkie musy możesz dodatkowo dosłodzić (najlepiej miodem).
W wąskich wysokich pucharkach (możesz wykorzystać kieliszki do szampana) układaj kolejno warstwy jogurtu i musów owocowych. Udekoruj gałązkami mięty lub melisy cytrynowej. Do chwili podania deser przechowuj w lodówce.
Źródło: http://www.styl.pl/kuchnia/przepisy/przepis-owocowe-pucharki,rId,269