jabłko 2 łyżki prażonych pestek dyni garść lub dwie małych liści sałaty Dressing: 4 łyżki oliwy extra vergine sok z 1/2 cytryny 1 łyżka miodu 1 łyżeczka brązowego cukru 1,5 łyżki octu jabłkowego sól, pieprz do smaku Wszystkie składniki dressingu umieszczamy w słoiczku z wieczkiem. Ta surówka zebrała w necie tyle pochwał, że po prostu nie mogłam nie zapisać jej na swoją listę dań do wypróbowania. Nadarzyła się świetna okazja, bo w którym sklepie nie popatrzyłam, wszędzie widziałam koper włoski – składnik, bez którego ta sałatka nie byłaby kompletna. Koper włoski kroimy na pół, a następnie jeszcze raz na pół. Z chęcią ponownie do niej wrócę:) 1 nieduży koper włoski (fenkuł) 2 łodygi selera naciowego 1 Jabłko myjemy, pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy wraz ze skórką na cienkie półplasterki. Pestki dyni prażymy na suchej, mocno rozgrzanej patelni. Seler naciowy kroimy na mniejsze kawałki.