Podobno w Warszawie było :) Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach / 2 porcje Składniki: - pojedynczy filet z kurczaka - 300 g ciecierzycy z puszki - 400 g pomidorów w całości z puszki - 2 ząbki czosnku - 2 łyżeczki słodkiej, wędzonej papryki - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 3 łyżki oliwy z oliwek - sól, pieprz do smaku - 1/2 pęczka posiekanej natki z pietruszki Przygotowanie: - Filet z kurczaka dokładnie myjemy. - Osuszamy i oczyszczamy z kości i błonek. Bardzo popularne myślę połączenie cieciorki z pomidorami, do tego kawałki kurczaka, wędzona słodka papryka i posiekana natka bogata w witaminę C i przepis na rozgrzewające danie już jest! To moje ulubione połączenia, menu na kolejne dni zaplanowane i mam nadzieję, że uda mi się pokazać Wam moje nowe dania! - Na patelnię lub do garnka z grubszym dnem wylewamy oliwę z oliwek. - Dla uzyskania intensywniejszego koloru sosu, można dodać więcej papryki w proszku, pamiętając, że wędzona ma bardzo wyrazisty smak, dlatego warto wybrać zwykłą. - Podajemy na ciepło z ulubiona kaszą, ryżem czy makaronem lub chlebkami np. pita. Taka pogoda zainspirowała mnie do przygotowania rozgrzewającego dania z dodatkiem kurczaka. - Dodajemy papryki w proszku, plasterki czosnku i kawałki kurczaka. - Do gulaszu dodajemy połowę porcji posiekanej natki z pietruszki.