Zupa ogórkowa

kardamonovy
Zupy
08.01.2018 9:53
Zupa ogórkowa

Składniki: 1,5 l wody 6 ogórków kiszonych z zalewą 1 duża marchewka 1 korzeń pietruszki mały kawałek selera pół małej białej części pora 3 ziemniaki 1 liść laurowy Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy, myjemy i wrzucamy do gotującej wody, dodajemy do tego umytego pora, ziele angielskie i liść laurowy, gotujemy pod przykryciem jakieś 30 minut. Następnie dodajemy do tego starte na grubych oczkach marchewkę, pietruszkę, seler i ogórki kiszone, a także zalewę z ogórków, wszystko gotujemy 5 minut. Po tym czasie z wywaru wyciągamy warzywa i wrzucamy do niego pokrojone w kostkę, umyte ziemniaki, gotujemy 5 minut. I nie, to nie jest zasługa ilości śmietany, to domowe ogórki kiszone. 3 ziarna ziela angielskiego pół pęczka koperku 2 łyżki śmietany 18% pieprz (przepis na 4 porcje)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/zupa-ogorkowa/