Potrzebujemy: - 10 dag kaszy quinoa - 1 czerwona cebula - 1 żółta papryka - 2 pomidory - 1 laska selera naciowego - ser Feta - świeży ogórek - ½ owocu kaki - natka pietruszki - awokado - sok z cytryny Na sos do sałatki: - olej - cukier - 1 łyżeczka musztardy - ½ łyżeczki soli - sok z cytryny - pieprz Kaszę płuczemy w zimnej wodzie i gotujemy w lekko osolonej wodzie około 10 minut. Te trzeba drobno posiekać, skropić sokiem z cytryny i dodać troszkę soli. Te trzeba drobno posiekać, skropić sokiem z cytryny i dodać troszkę soli. Wszystkie składniki kroimy na dość drobne kawałki i łączymy ze sobą za wyjątkiem awokado. Wszystkie składniki kroimy na dość drobne kawałki i łączymy ze sobą za wyjątkiem awokado. Na talerzu układamy najpierw trochę awokado, potem warstwę sałatki.