Emilka bardzo je polubiła, i teraz kiedy spisuję te słowa to stoi nade mną, patrząc na swoje zdjęcie i pyta się kiedy znów je zrobię:) 5.0 from 1 reviews Jaglane krakersy z parmezanem Drukuj Prep time 15 min Cook time 12 min Total time 27 min Szybka i zdrowa w przygotowaniu, wytrawna przekąska - jaglane krakersy z płatków jaglanych z dodatkiem migdałów i parmezanu. Tak było w tym przypadku – jaglane krakersy powstały w wyniku potrzeby pochrupania czegoś – miałam parmezan więc wiedziałam że musi się w nich znaleźć, nie chciałam dodawać mąki więc postanowiłam dodać migdały ale bałam się, że będą się rozpadać więc jednak postawiłam na rozdrobnione płatki jaglane. Author: Cooking for Emily Recipe type: Przekąska Ingredients ⅓ szklanki płatków migdałowych 1 szklanka płatków jaglanych 40 g masła miękiego 100 g startego parmezanu 1 łyżeczka gotowej mieszanki ziół włoskich (albo mieszanki bazylia, oregano, szałwia) duża szczypta soli Instructions Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Bardzo lubię takie sytuacje jak kulinarne eksperymenty, co do których nie mam za dużych oczekiwań na początku, okazują się być hitem. Przełożyć na blachę do pieczenia Zdjąć wierzchnią warstwę i nożem pociąć na prostokątne kawałki ( nie rozdzielając ich od siebie).