½ łyżeczki soli 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżeczki curry 2 łyżki natki pietruszki szczypta soli szczypta pieprzu 1 łyżka mąki kukurydzianej 2 łyżki oleju (do smażenia) W między czasie posiekać cebulę i podsmażyć ją na oleju, czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do cebuli. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 8 sztuk ( 3 – 4 porcje) Przygotowanie: Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować (w mundurkach) w lekko osolonej wodzie. Wykorzystaj ziemniaki z wczorajszego obiadu i stwórz nowe smaczne i szybkie danie dla całej rodziny.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/placuszki-ziemniaczane-z-pietruszka-i-curry/