Składniki ► cukinia [ok. 250 g / 1 średnia sztuka] ► czosnek [1 ząbek] ► domowy mix bezglutenowy [5 łyżek] ► mąka lniana lub mielone siemię lniane [2 łyżki] Dodatkowo ► olej do smażenia ► sól i pieprz (po 1/2 łyżeczki) ► woda Przygotowanie - Mix bezglutenowy wymieszać z mąką lnianą i stopniowo dodawać wody, aż ciasto będzie konsystencją przypominać kwaśną śmietanę. - Podawać na ciepło lub zimno, świetnie smakują z sosem czosnkowym na bazie gęstego jogurtu. - Smażyć na dowolnym oleju przez 2-3 minuty z każdej strony na złoty kolor. Placuchy są pyszne, mocno czosnkowe i lekkie, proponuję smażyć na małej ilości tłuszczu i przed podaniem odsączyć w ręczniku papierowym.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://wilkuchnia.pl/2018/01/placki-cukinii-bez-glutenu-weganskie.html