Meksykańska pikantna potrawka z kurczaka

Kasia

Fit

02.01.2018 19:10

Meksykańska pikantna potrawka z kurczaka

Składniki na 4 porcje: 400 g mięsa z piersi kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 łyżka oleju 1 łyżeczka ostrej papryki wędzonej 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki oregano 400 g (1 puszka) krojonych pomidorów 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 400 g (1 puszka) czerwonej fasoli 2 łyżki marynowanej papryczki jalapeno sól i pieprz posiekana natka pietruszki 150 g komosy ryżowej 2 łyżeczki oleju z pestek dyni Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w niewielkie paski. Podawać z komosą, kleksem z jogurtu. , może też być czarna, pinto lub biała, posiekanedo podania(tłoczonego na zimno)Smacznego! Przeczesać widelcem, wymieszać z olejem i odstawić pod przykryciem na kilka minut. Dzisiaj zapraszam Was na odmienione chili, czyli meksykańską potrawkę w odchudzonej formie. Dzisiaj w końcu w Gdyni spadł taki śnieg, jaki uwielbiamy. Przełożyć do garnka, zalać 1 1/2 szklanki wody. Gotować ok. 20 minut na małej mocy. Podsmażyć przez ok. 1 minutę. Ziarna przesypać na bardzo gęste sitko, przepłukać kilka razy. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć moc i gotować pod przykryciem ok. 15 minut. Papryki pokroić na duże kawałki.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.pelnytalerz.com/2017/01/meksykanska-pikantna-potrawka-z.html