Potrzebujemy: - ½ litra mleka - 1 budyń waniliowy - 200 g masła - 2 ½ opakowania dużych herbatników maślanych - 1 puszka masy krówkowej - 350 g serka homogenizowanego - 1 szklanka mleka w proszku - 3 łyżeczki żelatyny - 1 szklanka cukru - 2 żółtka - rozdrobnione orzeszki ziemne - czekolada (2 łyżki masła, 2 łyżki kakao, 2 łyżki śmietany, ½ szklanki cukru) Na dno blaszki kładziemy warstwę herbatników i na nią wylewamy połowę masy. 2 żółtka ucieramy z cukrem, a budyń rozprowadzamy w połowie mleka. Masło ucieramy i dodajemy po troszku serka, budyniu i mleka w proszku, aż do wyczerpania składników. Następnie obie masy łączymy ze sobą i wlewamy do reszty mleka, które się gotuje. Teraz kruszymy herbatniki, na nie wylewamy ugotowaną czekoladę i posypujemy posiekanymi orzeszkami.