Sałatka orzechowa z selerem

Sylwia
Sałatki
22.12.2017 11:19
Sałatka orzechowa z selerem

Czas wykonania: 15 – 20 min Ilość porcji: 6 Składniki: 100 g pszennego makaronu w kształcie ryżu 100 – 150 g selera 100 – 120 g sera żółtego 50 g papryki żółtej 20 g słonecznika 50 g orzechów włoskich Sos: 150 g jogurtu 2 łyżki domowego masła orzechowe (Przepis) 1 łyżeczka sos sojowy szczypta pieprzu szczypta soli Przygotowanie: Ugotować makaron w lekko osolonej wodzie. Coraz częściej staram się eksperymentować w kuchni, a przy okazji korzystać ze zdrowych i własnoręcznie wykonanych zamienników sklepowych produktów. Nie dam sobie ręki uciąć, ale myślę że takiego przepisu na sałatkę jeszcze nie widzieliście. Tak, więc mając przygotowane wcześniej domowe masło orzechowe, postanowiłam użyć go do sałatki. Makaron przelać wodą i dodać do miski z pokrojonymi warzywami. Przelać sos do sałatki i ponownie dokładnie wymieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/salatka-orzechowa-z-selerem/