masa mleczna: 250 g mascarpone, 200 g jogurtu naturalnego, 5 łyżek mleka w proszku bądź odżywki białkowej, 30 g orzechów laskowych, 3 łyżki oleju kokosowego, 2 łyżki ksylitolu. 250 g mascarpone, 200 g jogurtu naturalnego, 5 łyżek mleka w proszku bądź odżywki białkowej, 30 g orzechów laskowych, 3 łyżki oleju kokosowego, 2 łyżki ksylitolu. KINDER COUNTRY: SKŁADNIKI: polewa: 200 g gorzkiej czekolady, 5 łyżek wody, szklanka chrupków orkiszowych, 200 g gorzkiej czekolady, 5 łyżek wody, szklanka chrupków orkiszowych, ciasto kruche: pół szklanki mąki orkiszowej i pół gryczanej, 50 g oleju kokosowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. pół szklanki mąki orkiszowej i pół gryczanej, 50 g oleju kokosowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. BOUNTY: SKŁADNIKI: masa kokosowa: 200 ml mleczka kokosowego, wiórki kokosowe, pół szklanki mąki kokosowej, 2 łyżki oleju kokosowego, połowa olejku wanilinowego. 200 ml mleczka kokosowego, wiórki kokosowe, pół szklanki mąki kokosowej, 2 łyżki oleju kokosowego, połowa olejku wanilinowego. 🙂 Oto 4 przepisy na kultowe ciasta w wersji fit. KINDER BUENO: SKŁADNIKI: 50 g płatków owsianych, 5 sztuk wafli ryżowych, łyżka oleju kokosowego, garść orzechów, jajko, 2 łyżki serka mascarpone, spora łyżka odżywki białkowej. krem: 200 g kaszy jaglanej, 400 ml mleka kokosowego, 2 łyżki oleju kokosowego, szklanka wody, 1 szklanka chrupków orkiszowych. WYKONANIE: Ciasto: SCHOKOBONS: SKŁADNIKI: ciasto kruche: jajko, 100 g płatków owsianych, 100 g mąki pełnoziarnistej, 2 łyżki masła, 1,5 łyżki kakao, 5 łyżek wody. jajko, 100 g płatków owsianych, 100 g mąki pełnoziarnistej, 2 łyżki masła, 1,5 łyżki kakao, 5 łyżek wody. polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady, łyżka oleju kokosowego. polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady, łyżka oleju kokosowego. Zrób polewę z oleju kokosowego i ciemnego kakao, polej ciasto, a następnie schłódź w lodówce. Na spód ciasta nałóż krem i włóż do lodówki na 20 minut. Wlej do kaszy pół szklanki wody, dodaj olej i zblenduj na gęstą masę. Dodaj do powstałego proszku jajko i olej kokosowy (rozpuść go w kąpieli wodnej). Wyłóż masę do formy i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez 10 minut. Na blachę wyłóż orzechy i delikatnie podpiecz, następnie obierz je z łupinek. Przysięgam Wam, te cztery przepisy na kultowe ciasta sprawią, że już nigdy nie sięgniecie po słodycze. 6. Mascarpone, jogurt i mleko w proszku dokładnie wymieszaj za pomocą trzepaczki. Na ciasto wylej polewę i obsyp resztą chrupków orkiszowych. Dodaj rozpuszczony olej kokosowy, zamieszaj i wyłóż na górę ciasta. Ciasto wyłóż do lodówki na kilka godzin. Rozpuść czekoladę z olejem, wstaw na chwilę do lodówki. Wyłóż krem na wystudzony spód i włóż do lodówki.