Pęczotto z pieczarkami i serami

Obiad
19.12.2017 17:23
Pęczotto z pieczarkami i serami

1/2 szklanki pęczaku 1/2 l bulionu warzywnego 6 średnich pieczarek 1 mała cebula 1 łyżka masła 1 łyżeczka oleju 2 łyżki śmietany 18% 1 jajko 2 łyżki startego sera gouda 1 łyżka startego parmezanu 1/2 łyżeczki siekanej natki pietruszki Listki z 1 gałązki świeżego tymianku Następnie dolać pół szklanki bulionu i mieszając czekać aż kasza wchłonie cały bulion, następnie dolać następne pół szklanki. Sól i pieprz Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w piórka, posolić i usmażyć na oleju. Dodać do kaszy i delikatnie podgrzewać aż sos zgęstnieje, ale tak aby nie zagotować jajka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://krylowakuchnia.blogspot.com/2017/12/peczotto-z-pieczarkami-i-serami.html