Zawsze się udaje, jest aromatyczny, wilgotny i mocno miodowy z dodatkiem dżemu morelowego 2 szklanki mąki 4 łyżki miodu 250 g dżemu morelowego 3/4 szklanki cukru 5 jajek 2 łyżki przyprawy do piernika 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia bułka tarta + margaryna do wysmarowania blachy 50 g masła 2 łyżki mleka 5 łyżek cukru 4 łyżki kakao czekoladowe gwiazdki do ozdoby Piernik pieczemy około 1 godzinę w 190 st. Zimny piernik smarujemy polewą (w rondelku rozpuszczamy masło, mleko, cukier i kakao) i ozdabiamy gwiazdkami. Zarumieniamy 2 łyżki cukru, dodajemy 100 ml wody, miód i gotujemy. Ubijamy na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszamy z ciastem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.obzarciuch.pl/2014/12/morelowy-piernik.html