7 trików, dzięki którym dostaniesz świeższe i tańsze jedzenie w McDonalds!

Agnieszka
Zdrowie
15.12.2017 17:57
7 trików, dzięki którym dostaniesz świeższe i tańsze jedzenie w McDonalds!

Wszyscy wiemy, że McDonalds nie należy do najzdrowszych restauracji. Każdy z nas jednak od czasu do czasu się tak pojawia na szybki posiłek. Można jednak sprawić, że nasze jedzenie będzie w miarę świeże, trochę tańsze i szybciej je dostaniemy. Poznaj kilka trików, które można wykorzystać.

#Zamów frytki bez soli

Zdjęcie 7 trików, dzięki którym dostaniesz świeższe i tańsze jedzenie w McDonalds! #1
fot. shutterstock

Wszystkie porcje frytek w restauracji są solone. Jeśli zamówisz frytki bez soli, obsługa będzie zmuszona przygotować dla ciebie świeżą porcję. Nic nie stoi na przeszkodzie, by taki frytki potem sobie dosolić.

#Zamawiaj proste kanapki

Im bardziej udziwnione danie, tym większe ryzyko, że jego składniki są nieświeże. Na tradycyjne kanapki będziesz również krócej czekać.

#Poproś o dodatki

Zdjęcie 7 trików, dzięki którym dostaniesz świeższe i tańsze jedzenie w McDonalds! #2
fot. shutterstock

Jeśli zależy ci na dodatkowym serze, sosie, czy sałatce – po prostu o to zapytaj. W większości przypadków obsługa nie doliczy ich do rachunku.

#Chcesz zaoszczędzić? Przyjdź przed samym zamknięciem

Po skończonej pracy obsługa może zjeść lub wyrzucić to, co zostało z całego dnia. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że dorzucą coś do twojego zamówienia za darmo.

#Śpieszysz się? Leć ma McDrive

Zamówienia dla samochodów realizowane są dużo szybciej, aby nie tworzyć długiej kolejki samochodów na parkingu. Jeśli więc nie chce ci się długo czekać, wybierz tę opcję.

Zdjęcie 7 trików, dzięki którym dostaniesz świeższe i tańsze jedzenie w McDonalds! #3
fot. shutterstock

#Nie irytuj pracowników

Szczególnie w porze obiadowej, kiedy w restauracji jest tłok. Kiedy podchodzisz do pracownika bądź konkretny i ustal wcześniej, co chcesz zamówić. Niezdecydowanie i przeciąganie zamówienia bardzo irytuje, co może się potem odbić na twoim zamówieniu.