Pierniczki z musem dyniowo-jabłkowym

Ciasta
11.12.2017 23:11
Pierniczki z musem dyniowo-jabłkowym

Nie za słodkie, niezdominowane aromatem przypraw, a polane glazurą czekoladową kuszą z talerzyka, że ma się ochotę sięgnąć po jeszcze jedno i jeszcze jedno i jeszcze... Pierniczki z musem dyniowo-jabłkowym - 450 g mąki pszennej typ 650 - 250 g miodu - 50 g cukru - 125 g masła - 1 jajko - 250 g musu z dyni i jabłka (ćwiartka dyni + 1-2 jabłka - uprażone i zblendowane) - łyżka przyprawy do piernika - 2 łyżki kakao - łyżeczka sody Miód, cukier i masło przekładam do garnka i rozpuszczam. Te pierniczki nie wymagają leżakowania, więc spokojnie możecie zrobić je jeszcze teraz, a nawet kilka dni przed świętami. Ciasto będzie klejące, ale nie trzeba dodawać już mąki. Dodaję mąkę, przyprawę do piernika, kakao, sodę, jajko i mus.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straszniesmaczne.blogspot.com/2017/12/pierniczki-z-musem-dyniowo-jabkowym.html