Risotto z pomidorami i szpinakiem

Karol
Obiad
10.12.2017 16:28
Risotto z pomidorami i szpinakiem

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Risotto z pomidorami i szpinakiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki - 1 szklanka ryżu na risotto - 200 g mrożonego szpinaku - 3-4 spore kawałki suszonego pomidora - kilka pomidorów koktajlowych - 1,5 l bulionu warzywnego - 1 szklanka białego wina wytrawnego - 1 duża cebula czerwona - pieprz ziołowy - kilka liści bazylii - 2 łyżki masła Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat: Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Jak wykonać przepis na - Risotto z pomidorami i szpinakiem - Pod koniec gotowania gdy ryż będzie już miękki dodajemy pokrojone w kawałki pomidory koktajlowe, doprawiamy pieprzem i bazylią. Dolewamy partiami bulion i gotujemy do odparowania każdej płynnej zawartości na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Pełne smaków risotto z pomidorami i szpinakiem, smakuje nie tylko miłośnikom kuchni wegetariańskiej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/risotto-pomidorami-szpinakiem/