Rolada wiśniowa

Gabriela
Ciasta
08.12.2017 13:46
Rolada wiśniowa

Składniki: na biszkopt 5 jajek łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki na krem 250 g serka mascarpone 400 ml śmietany 30% cukier do smaku dodatkowo polewa Helio 1 słoik dżemu wiśniowego Wykonanie: Z podanych składników upiec biszkopt na blaszce o wymiarach 44 cm x 39 cm, około 15 minut w 180 stopniach. Biszkopt do tej rolady piekłam na blaszce dołączonej do piekarnika która miała wymiary 44 cm x 39 cm. Gdy biszkopt będzie zimny wyjąć z niego ściereczkę, posmarować go dżemem wiśniowym, oraz kremem, zwinąć ponownie w roladę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lubieessc.blogspot.com/2017/12/rolada-wisniowa.html