Mąka pszenna – 50 dag Drożdże –3 dag Jajko – 1 szt Mleko-1/4 litra Cukier – 10 dag Sól- 1/2 łyżeczki Masło – 10 dag Cukier waniliowy –1 łyżeczka Do smarowania: Masło – 5 dag Do posypania: Cukier - 10 dag Cynamon – 1,5 Łyżeczki Dodatkowo: Cukier puder Mąkę przesiać do miski, dodać pokruszone drożdże wymieszane w letnim mleku, rozpuszczone ostudzone masło, sól, cukry, jajko i wyrobić na jednolite i elastyczne ciasto drewnianą łyżką. Gdy podwoi swoja objętość wyłożyć na podsypaną mąką stolnice, krótko zagnieść i rozwałkować na prostokąt o grubości 1/2 cm.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://camillawkuchni.blogspot.com/2015/11/slimaczki-z-cynamonem.html