Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 14 sztuk Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego Farsz: 400 g mrożonego szpinaku (300 g świeżego) 1 opakowanie sera feta (270 g) 3 ząbki czosnku ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta pieprzu 1 łyżka oliwy Sos czosnkowy: 1 serek homogenizowany naturalny (200 g) 2 ząbki czosnku ½ łyżki ziół prowansalskich szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Rozgrzać oliwę na patelni i podsmażyć czosnek przeciśnięty przez praskę (przez około 2 – 3 minuty). Moja kolejna propozycja na przekąskę z ciasta francuskiego tym razem w wersji wegetariańskiej ze szpinakiem i serem feta. Ciasto francuskie podzielić na 14 części i na każdym kawałku ułożyć farsz i szczelnie zakleić ciasto (krok 5.). Podawać z sosem czosnkowym: Do serka homogenizowanego dodać zmiażdżony czosnek i zmiksować za pomocą blendera. Razem z sosem czosnkowym smakuje rewelacyjnie 🙂