Uszka wigilijne z suszonymi grzybami

Uszka wigilijne z suszonymi grzybami

Polecam Wam także: – barszcz wigilijny z suszonymi grzybami – zakwas z buraków na barszcz – śledzie w czosnku i majeranku – śledzie w śmietanie na pieczonym ziemniaku – śledzie w oleju – śledź pikantny z chilli i suszonymi pomidorami – tatar ze śledzia – śledzie w wiśniówce – śledź marynowany w occie – śledź na konfiturze z cebuli – śledzie w kiszonych cytrynach – zestawienie 12 potraw na Wigilię wraz z kalendarzem przygotowań Przygotowanie: 60 minut Składniki ciasto: – 250 g mąki pszennej: typ 450 do 550 – 30 ml oleju roślinnego (rzepakowy, słonecznikowy) – pół łyżeczki soli – 100 ml wody o temperaturze 70-80 st C (jeśli nie macie w czajniku opcji ugotowania wody o tej ciepłocie ugotujcie tradycyjnie i przestudźcie przez 3-4 minuty) Składniki farsz: – 30 g suszonych grzybów – 1 cebula – przyprawy: sól i pieprz – 1 łyżka oleju Przygotowanie: FARSZ: Grzyby zalej gorącą wodą i odstaw na 12h. Uszka możecie zrobić w ostatniej chwili przed Wigilią, lub już teraz – wystarczy je zamrozić i ugotować przed Wigilią. Moje uszka są zawsze z suszonymi grzybami, wolę takie niż wersję z pieczarkami, to właśnie suszone grzyby czynią dania Wigilijne niepowtarzalnymi. Podawaj z czerwonym barszczem, zachęcam aby skorzystać z mojego przepisu na barszcz czerwony wigilijny. W moim domu suszone grzyby dodaje się także do czerwonego barszczu, zatem smaki łączą się ze sobą. Partiami dolewaj wodę, miksując ciasto mikserem ze spiralną końcówką, do momentu kiedy ciasto będzie jednolite i elastyczne, ale nie klejące. Czas gotowania to około 10-15 minut, woda w tym czasie wyparuje i zostaną miękkie grzyby.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/uszka-wigilijne-suszonymi-grzybami/