Oryginalna nazwa przepisu to Ciasteczka serowe wiedeńskie, jednak ten przepis w książce dodatkowo wskazywał, aby na każde z ciasteczek przed pieczeniem położyć cały migdał, jednak nie byłam przekonana do takiego połączenia i zrobiłam ciasteczka serowe bez tego urozmaicenia. to całkiem kaloryczne połączenie, ale… jak wiecie, wychodzę z założenia, że raz na jakiś czas nic nie zaszkodzi, ważne, aby było z głową 😉 Jeżeli jesteście fanami krakersów, słonych paluszków czy chipsów, na pewno te ciastka serowe przypadną Wam do gustu. 5/5 - (2 ) Przepis na słone ciasteczka serowe zaczerpnęłam z książeczki, którą dostałam jakiś czas temu od babci. Drukuj przepis Składniki 120 g twardego sera - parmezanu, sera cheddar 120 g masła dwa żółtka szklanka mąki szczypta soli i pieprzu Przepis 1 3 Rozwałkowujemy ciasto na grubość około 0,5 - 1 cm i wycinamy ciasteczka o dowolnym kształcie. Słone ciasteczka serowe wyszły bardzo smaczne, jednak są dość tłuste – ser i masło… Przepis na słone ciastka serowe