Pełnoziarniste penne ze szpinakiem i pieczarkami / 2 porcje Składniki: 2 porcje makronu penne pełnoziarnistego (rurki) 250 g szpinaku baby 125 g małych pieczarek 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny kawałek parmezanu lub grana padano sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Całości smaku dodał nie tylko starty parmezan, ale otarta skórka z cytryny, cudowna świeżość! Dzisiaj na talerzu penne pełnoziarniste, szpinak i małe pieczarki, które zdecydowanie bardziej mi smakują od tych większych sztuk. Na wierzchu układamy szpinak z czosnkiem i pieczarkami. Kocham makarony i uwielbiam dzielić się przepisami z całym światem, niezmiennie od prawie 8 lat! Gdy woda z pieczarek odparuje, stopniowo dodajemy liście szpinaku baby. Żaden mróz nam nie straszny, jeśli pod ręką mamy przepisy na syte rozgrzewające dania. Na patelnię wylewamy oliwą z oliwek.