mąki - 2 łyżki cukru pudru - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 2 żółtka - 1/2 kostki margaryny - na masę makową: - puszka masy makowej -ok 800-900 g - ok 200 g bakalii - 3 jajka - 4 łyżki kaszy manny - olejek migdałowy - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - na masę serową: - 700g sera sernikowego - 6 jaj - 150 g masła - 1 szkl.cukru pudru - 1 budyń śmietankowy - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - dodatkowo: - 2 galaretki pomarańczowe - puszka brzoskwiń Przygotowanie: Zaczynamy od zagniecenia ciasta z podanych składników,rozwałkowujemy na prostokątnej blaszce,nakłuwamy widelcem. Przygotowujemy masę serową-miksujemy cukier z żółtkami i masłem,dodajemy po łyżce ser,na koniec budyń z proszkiem. Najlepiej smakuje na 2,3 dzień-polecam na święta i nie tylko . Składniki: - na ciasto: - 1,5 szkl. Galaretki rozpuszczamy w 800 ml wrzątku,z ciasta zdejmujemy zrumienioną skórkę i układamy na wierzchu pokrojone brzoskwinie,zalewamy dopiero tężejącą galaretką.