Papryki faszerowane nuggetsami na sposób prowansalski

Judyta
Zapiekanki
24.11.2018 8:36
Papryki faszerowane nuggetsami na sposób prowansalski

Wykonanie mięso myjemy i kroimy na kawałki (tak by powstały nuggetsy) na jeden talerz wysypujemy mąkę na drugi – wybijamy jajko i roztrzepujemy widelcem, doprawiamy szczyptą ziół prowansalskich i szczyptą soli na trzeci – wysypujemy bułkę tartą kawałki kurczaka obtaczamy po kolei: w mące, jajku, bułce tartej smażymy nuggetsy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, lub pieczemy w piekarniku w temp. 180% do uzyskania złotego koloru papryki przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne, myjemy przygotowujemy sos z przecieru pomidorowego, startego parmezanu (łyżka, dwie) z dodatkiem szczypty ziół prowansalskich do papryk wkładamy po kilka nuggetsów polewamy sosem posypujemy wiórkami mozarelli i wkładamy do rozgrzanego piekarnika pieczemy w temperaturze 180% aż do lekkiego zrumienienia sera Tak przygotowaną przystawkę możemy podawać na ciepło, lub na zimno. Składniki podwójna pierś kurczaka pół szklanki mąki pół szklanki bułki tartej jajko sól zioła prowansalskie olej do smażenia 4 papryki w różnych kolorach opakowanie mozzarelli – wiórki przecier pomidorowy 2 łyżki parmezanu

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://myslipotarganej.pl/papryki-faszerowane-nuggetsami-na-sposob-prowansalski/