Domowy chleb tostowy z masłem orzechowym i bananem

Anna
Przekąski
28.01.2020 18:17
Domowy chleb tostowy z masłem orzechowym i bananem

Składniki na chleb: 1 łyżka cukru trzcinowego 7 g drożdży 500 g mąki pszennej 1 łyżeczka oliwy z oliwek 250 ml ciepłej wody Składniki na kanapkę: 2 banany 4 łyżki masła orzechowego Sok z 1/2 cytryny 2 łyżeczki miodu Starta skórka z 1/2 cytryny 1 łyżeczka masła Opis Domowy chleb tostowy z masłem orzechowym i bananem: Domowy chleb tostowy z masłem orzechowym i bananem to idealna propozycja na śniadanie bądź podwieczorek dla naszych dzieci. Następnie do formy przekładamy wyrobione ciasto i ponownie przykrywamy ściereczką oraz odstawiamy na kilka minut w ciepłe miejsce. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania dla dzieci oraz inne przepisy na kanapki. Tak przygotowane kanapki możemy przekroić na pół w trójkąty i podawać na zimno. Zamiast podawać słodkie płatni na śniadanie czy ciasto na podwieczorek proponuję przygotować takie pyszne kanapeczki. Kromkę z samym masłem oraz kromkę z masłem i bananem składamy razem i lekko dociskamy. Gdy chleb będzie zupełnie zimny, zawijamy go w folię spożywczą i odstawiamy na około 15 minut żeby zmiękł. Banana skrapiamy sokiem z cytryny (żeby nie zrobił się brązowy) oraz oprószamy startą skórką cytryny. Kanapki opiekamy z obu stron na złoty kolor. Następnie każdą kromkę smarujemy masłem orzechowym, a na 2 układamy banany. Następnie obieramy banany ze skórki, kroimy w plastry i rozkładamy na talerzu. Z pewnością będzie dużo lepszy niż ten, który możemy kupić w sklepach. Dodajemy sól i wyrabiamy na średnich obrotach, aż uzyskamy jednolitą masę. Dopiero po opieczeniu przekrawamy na pół w trójkąty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/domowy-chleb-tostowy-z-maslem-orzechowym-i-bananem/