Pieczarki w dwóch odsłonach Imprezowa przekąska

Magdalena
Przekąski
09.02.2019 12:09
Pieczarki w dwóch odsłonach Imprezowa przekąska

Składniki: 16 sztuk pieczarek 12 łyżek mąki pszennej 12 łyżek mąki kukurydzianej 2 jajka klasy A 1 łyżka łagodnego ketchupu – u mnie Tarsmak pół łyżeczki ostrej czerwonej papryki 1 łyżka musztardy stołowej – u mnie Tarsmak mleko sól i pieprz do smaku olej do smażenia Połowę pieczarek maczamy dokładnie w cieście z ketchupem, a następnie obtaczamy w mieszance mąk i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto (na średnim ogniu). Do drugiej wsypujemy 3 łyżki mąki pszennej i 3 łyżki mąki kukurydzianej, wbijamy 1 jajko, dodajemy ketchup i ostrą paprykę. W jednej mieszamy 6 łyżek mąki pszennej i 6 łyżek mąki kukurydzianej. Tak samo postępujemy z resztą pieczarek, ale maczamy je najpierw w cieście z musztardą. Pieczarki w dwóch odsłonach Imprezowa przekąska U nas chrupiące pieczarki, to hit każdego spotkania czy imprezy. Do trzeciej miski wsypujemy pozostałą ilość obu mąk, wbijamy 1 jajko, dodajemy musztardę i doprawiamy solą i pieprzem. Z dwóch większych talerzy został jedynie jeden, który widzicie na zdjęciu 😉 Wstępnie mieszamy i zaczynamy dolewać mleko mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Wstępnie mieszamy i zaczynamy dolewać mleko mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Dziś moje chrupiące pieczarki przygotowałam w dwóch odsłonach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/pieczarki-w-dwoch-odslonach-imprezowa-przekaska/