Wędlina suszona dojrzewająca a'la salami

Kasia
Przekąski
04.12.2018 14:25
Wędlina suszona dojrzewająca a'la salami

- Do obtoczenia: - 2 łyżki pieprzu czosnkowego - 2,5 łyżki majeranku, - 2 łyżki papryki wędzonej Przygotowanie: Karkówkę w całości obtaczamy w cukrze. Mięso po tym czasie straci wilgotność, kroimy je w grubą kostkę i wraz z pieprzem mielimy (na sitku 6 mm). Obtaczamy dokładnie mięso w pieprzu młotkowanym i na 48 wstawiamy do lodówki. Obsypujemy solą i na 48 godzin wstawiamy do lodówki, również mięso odwracamy,wodę jak wypłynie z mięsa to wylewamy. Związujemy końce i wieszamy w przewiewnym miejscu na haku na minimum 7 dni, czas dojrzewania mielonki można wydłużyć, jeśli wytrzymamy. Układamy w szklanym pojemniku i wstawiamy na 48 godz. do lodówki, codzienne odwracamy mięso.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2018/12/wedlina-suszona-dojrzewajaca-ala-salami.html