Szyneczka parzona z fileta z kurczaka

Kasia
Śniadania
19.04.2021 13:31
Szyneczka parzona z fileta z kurczaka

Pyszna, soczysta, fajnie się kroi. Lekka i chudziutka. Idealna na kanapki do tego prosta do zrobienia . Kilka przypraw i mięso i mamy rewelacyjną domową wędlinę ,której skład znamy bez żadnych ulepszaczy - Polecam Mięso kroimy w kostkę ,zasypujemy peklosolą i mieszamy dokładnie. Mięso przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 48 godzin. W międzyczasie 2-3 razy przemieszajcie . Po tym czasie mielimy 1/3 mięsa w maszynce do mielenia i dodajemy do reszty . Dodajemy resztę przypraw , wodę i ewentualnie żelatynę ,mieszamy dokładnie aż zacznie się robić...

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2021/04/szyneczka-parzona-z-fileta-z-kurczaka.html