Panierowane stripsy

Anna
Obiad
15.02.2017 17:33
Panierowane stripsy

Do miski dodajemy jajko, 1/4 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzy cayenne, 2 szczypty słodkiej papryki, 1/2 szklanki mąki pszennej oraz mleko. Zapraszam do zapoznania się z daniem, które przypomina znane i lubiane danie z sieciówki fast food, a przygotowane samodzielnie w domu na pewno będzie dużo zdrowsze. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżeczka pieprzy cayenne Sól Słodka papryka 1 jajko Mąka pszenna 1/4 szklanki mleka Olej do smażenia Na rozgrzany olej partiami wrzucamy po kilka paseczków mięsa i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor. Jest to pierś z kurczaka panierowana w baaardzo chrupiącej panierce usmażona na złoto. Do tego dodajemy 1/4 łyżeczki soli, szczyptę słodkiej papryki oraz 1/2 łyżeczki pieprzy cayenne. Do miski w mięsem wlewamy przygotowane ciasto i dokładnie mieszamy żeby mięso dokładnie pokryło się masą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/panierowane-stripsy/