Stir fry z indyka, brukselki i rzodkiewki

Agnieszka
Makarony
17.10.2020 11:51
Stir fry z indyka, brukselki i rzodkiewki

Spróbuj tej metody szybkiego gotowania, wrzuć na patelnię co tam masz w lodówce, dobrze dopraw i stir fry gotowy! Składniki: 250 g mielonego mięsa (dowolne, my użyliśmy indyka) 6-8 rzodkiewek Łatwe Liczba porcji: 2 duże Kanoniczne danie kuchni azjatyckiej – stir fry, czyli coś na szybko, często z niczego. Zdejmij wierzchnie zwiędłe liście z brukselek, przekrój wzdłuż na połowy, a następnie odrywaj pojedyncze liście (wytnij wcześniej głąbik, wtedy łatwiej ci będzie oderwać listki). Rozgrzej na patelni łyżkę oleju, wysyp na niego liście brukselki i plasterki rzodkiewki. Dodaj mięso, rozdrobnij szpatułką na mniejsze kawałki i smaż na dość intensywnym ogniu aż zbrązowieje. Krok 4 Wlej na patelnię łyżkę oleju, wsyp drobno posiekaną cebulę, smaż 3-4 minuty. Nastaw garnek z wodą i ugotuj według instrukcji na opakowaniu, odcedź i przelej zimną wodą. W sobotę nie daliśmy rady, z różnych przyczyn ogarnąć zakupów, i poniedziałek przywitał nas tym co było w lodówce. Smaż na dość intensywnym ogniu, aż warzywa lekko się przysmażą. Nie było tego za dużo: trochę mielonego, które zostało z niedzielnych burgerów i warzywa. Duża garść brukselek ½ cebuli 1 ząbek czosnku 2 cm kawałek imbiru 1 łyżeczka miodu Niecodzienny stir fry, bo z mięsa mielonego. To wystarczyło, żeby robić pyszny stir fry – danie bardzo pożywne, zdrowe i mega szybkie do przygotowania.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/stir-fry-z-mielonego-miesa/