Czekoladowe muffinki z fasoli - bez dodatku mąki.

Mateusz
Desery
15.07.2015 8:59
Czekoladowe muffinki z fasoli - bez dodatku mąki.

Składniki: Ciasto: 1 puszka białej fasoli ( 250g) 4 jajka 20g górskiego kakao 30-35g stewii 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Wierzch: [ 2 wersje] 1) Tabliczkę czekolady z 70% zawartością kakao rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem stewii oraz niewielkiej ilości wody, aby otrzymać półpłynna konsystencję. 2) Około 200g twarogu, który najpierw blendujemy, następnie dodajemy kilka łyżek mleka [ w zależności od gęstości sera], 2 płaskie łyżki stewii, ubijamy do uzyskania konsystencji kremu. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem stewii. Wykonanie: Fasolę wysypujemy na durszlak, płuczemy kilkakrotnie po bieżącą wodą, gdy spłynie cały płyn przekładamy do miski. Przekładamy do masy z fasoli, dodajemy proszek do pieczenia i wszystko mieszamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jedzzdrowozyjzdrowofb.blogspot.com/2015/07/fasolowe-muffiny-w-2-odsonach.html