Składniki - pojedyncza pierś z kurczaka - pół łyżeczki słodkiej papryki - pół łyżeczki ostrej papryki - pół łyżeczki ziół prowansalskich - szczypta soli i pieprzu - łyżka oleju rzepakowego - 2 garście sałaty - garść parmezanu - garść owoców granatu - sos balsamiczny lub oliwa z oliwek do polania sałatki Tę sałatkę potraktowałam, jako obiad do pracy, ale wydaje mi się, że może być także ciekawa na spotkania ze znajomymi – na pewno część z nich będzie zdziwiona, bo nie każdy wyobraża sobie połączenie mięsa z owocem, szczególnie faceci… Swoją sałatkę podałam polaną sosem balsamico, ale oczywiście Wy możecie skropić ją ulubionym sosem czy oliwą z oliwek. Na talerz wkładamy sałatę, kładziemy na nią pokrojonego kurczaka, posypujemy serem oraz owocami granatu. Następnie grillujemy z obu stron na patelni grillowej do mocnego przysmażenia (można też normalnie usmażyć piersi).