Składniki:* - 100 g makaronu jajecznego łazanka z kurkumą Makaron Babuni EkoMak (2 x 50 g) - 125 g boczku parzonego - 1 duża cebula - 3/4 główki białej kapusty + sól (u mnie około 3/4 łyżki) - 240 g kabanosów wieprzowych klasycznych - 12 pieczarek - 2 i 1/2 łyżki czerwonej papryki - pieprz czarny mielony do smaku - 3 łyżki przecieru / domowego ketchupu - większa szczypta soli ziołowej - 3/4 płaskiej łyżeczki czosnku granulowanego - olej do smażenia * ilości składników orientacyjne, np. ilość makaronu czy przypraw zależy od indywidualnych upodobań i wielkości kapusty Przygotowanie: Kapustę kroimy / siekamy, przekładamy do dużego garnka. Następnie dodajemy naszą kapustę (w razie potrzeby dodając też troszku wody z gotowania kapusty). Połączenie makaronu łazankowego, białej kapusty, kabanosów, boczku i kilku innych składników okazało się naprawdę pyszne. W dużym garnku podsmażamy na oleju posiekaną cebulę, następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek. Na koniec dodajemy ugotowany makaron, mieszamy jeszcze chwilę zostawiamy pod przykryciem. W moim domu uwielbia się dania z makaronem i kapustą. Całość doprawiamy resztą przypraw (osobiście nie żałuję pieprzu), dodajemy przecier i mieszamy.