Składniki: - Ciasto: - 350 g mąki pszennej - 150 g mąki orkiszowej T650 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki cukru pudru - 1 jajko - 250 g masła irlandzkiego - 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% - 50 g świeżych drożdży - Nadzienie: - marmolada wieloowocowa twarda - Lukier nie powinien być zbyt rzadki ponieważ spłynie z rogalików ale też nie twardy bo będzie trudno polukrować rogaliki. Odcinać po kawałku ciasta i rozwałkować na koło o średnicy 22-23 cm i grubości około 0,5 cm. Podzielić na 8 części, na szerszym końcu nałożyć marmoladę i zwijać rogaliki. Mimo iż w cieście są drożdże to ani ciasta ani rogalików nie odkładamy do wyrastania.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ala-piecze.blogspot.com/2017/11/rogaliki-krucho-drozdzowe-z-marmolada.html