Przepis na risotto z suszonymi pomidorami i natką pietruszki Drukuj przepis Składniki średnia cebulka 2 łyżki masła łyżka oleju rzepakowego 200 g ryżu do risotto około 1 l bulionu 6 suszonych pomidorów w zalewie garść natki pietruszki garść startego sera cheddar lub innego twardego sera sól i pieprz do smaku Przepis 1 Cebulkę siekamy, podsmażamy na głębokiej patelni na łyżce masła oraz łyżce oleju. Jeżeli szukalibyście kiedyś przepisu na klasyczne risotto lub z pomidorkami koktajlowymi i bazylią, robiłam takie na bazie przepisów Jamiego Oliwiera, zapraszam: Risotto bianco – Jamie Oliver – klasyczne risotto. Wykorzystałam ryż do risotto, który pozostał w moich zapasach, suszone pomidory w zalewie oraz natkę pietruszki. 3 Kiedy ryż jest już miękki, dodajemy do niego pokrojone w mniejsze kawałki pomidory, natkę pietruszki oraz ser cheddar. 5/5 - (1 głos) Risotto z suszonymi pomidorami i natką pietruszki to mój szybki pomysł na obiad. 2 Następnie na patelnie wlewamy chochlę bulionu, mieszamy energicznie, do momentu, aż wchłonie się w ryż.