Mini tarty jabłkowe z karmelem

Kasia
Ciasta
13.11.2017 9:12
Mini tarty jabłkowe z karmelem

Porcja na 14 małych tart Składniki: ciasto 110 g zimnego masła 150 g mąki 3 łyżki cukru szczypta soli 2 łyżki wody nadzienie 4 jabłka obrane i pokrojone w kostkę 70 g brązowego cukru 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki przyprawy do piernika korzennej karmel opakowanie ok 14 sztuk cukierków karmelowych 1 łyżka śmietany 18% Przygotowanie: składniki na ciasto zagnieść, owinąć folią i włożyć do lodówki na ok godzinę. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 0,5 cm i wykładamy nim formy do tart, dociskając do brzegów (formy nasmaruj masłem i oprósz bułka tartą lub kaszą manną lub wyłóż papierem pergaminowym). Ja w deszczowe dni zamykam się w kuchni i właśnie pichcę różne wariacje własnie z tymi smakami jesieni. W tym czasie obieramy jabłka, pozbywamy się nasienia i kroimy na małą kostkę. Formy napełniamy jabłkami i pieczemy w 180 C przez ok 20 minut, aż brzegi ciasta się zarumienią.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niezlymlynek.blogspot.com/2017/11/mini-tarty-jabkowe-z-karmelem.html