Papryka faszerowana mięsem mielonym z rodzynkami

Basia
Obiad
06.11.2017 9:19
Papryka faszerowana mięsem mielonym z rodzynkami

Składniki: Sposób przygotowania: - 4 czerwone papryki - 25 dam mięsa mielonego (u mnie z szynki) - 1 cebula - 1 woreczek ryżu (ok. 10 dag) - duża garść rodzynek - 1 jajko - 1 łyżeczka ziół prowansalskich - 1 łyżeczka tymianku - 1 łyżeczka rozmarynu - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 1 łyżeczka ostrej papryki - 1/2 łyżeczki cynamonu - sól - pieprz - 1 łyżka masła - 1 litr bulionu Można ją podać z wędzony pstrągiem , albo w sposób bardziej tradycyjny- czyli faszerowaną mięsem i ryżem. Dlatego staram się ni nacieszyć na tyle na ile mogę. Sezon paprykowy powoli zbliża się do końca i ciężko będzie dostać ją w korzystnej cenie. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Czas przygotowania: 1 h Uwielbiam paprykę jako dodatek do zupy , ale najbardziej uwielbiam ją faszerowaną. Ryż gotujemy 10 minut w osolonym wrzątku. Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami. Papryki układamy w garnku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2017/11/papryka-faszerowana-miesem.html

pobitegarybarbary

Basia