24 cm: 150 g masła 130 g cukru 1 opakowanie cukru migdałowego lub waniliowego (migdałowy bardzo podbija smak, ja takiego użyłam właśnie) 3 jajka 100 g zmielonych migdałów (można zmielić płatki migdałów) 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia z małą górką 50 ml mleka 1 duże jabłko lub dwa małe cukier puder do posypania ciasta 1. Jeśli ciasto pod koniec pieczenia zbyt mocno rumieni się z wierzchu przykrywamy je papierem do pieczenia i dopiekamy do końca czasu. Miksujemy i gotowe ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej i wysypanej zmielonymi migdałami. Teraz dodajemy zmielone migdały oraz część mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto jest wtedy gotowe gdy wbity, drewniany, patyczek w środek ciasta jest suchy. Masło ucieramy razem z cukrem i cukrem waniliowym.