Zazdroszczę wszystkim tym, którzy taką rybę mogą sobie złowić Nie wiem czy wiecie, ale ja w dzieciństwie z tatą łowiłam ryby, miałam swoją wędkę i była to dla mnie mega frajda, jak udało mi się złowić malutką rybkę, którą zaraz wypuszczałam eheheheh. SKŁADNIKI: PRZEPIS NA RISOTTO: - 1 szklanka ryżu arborio - 2 łyżki masła - 2 łyżki oliwy z olwiek - 2 ząbki czosnku - gałązka rozmarynu - sól do smaku - ugotowana fasolka szparagowa, pokrojona na około 4 cm kawałki Na talerzu układamy risotto, filety ryby, ja dodatkowo podałam z dwoma chipsami z selera. Na patelni rozpuść łyżkę masła 4 łyżki oliwy z oliwek ( nie używaj oleju rzepakowego, on całkowicie zmienia smak ryby i potraw). Chipsy z selera robimy tak: seler kroimy na cienkie plastry, polewamy oliwą z oliwek, oprószamy odrobiną soli. Smażymy rybę z każdej ze stron, pamiętaj, że ryba to delikatne mięso i nie potrzebuje długiej i zbyt mocnej obróbki cieplnej. Risotto z zieloną fasolką szparagową podane ze smażonym mintajem! Kto mnie zna, to wie, że uwielbiam ryby! Na patelni o grubym dnie, na oliwie i maśle, zeszklij czosnek, dodaj ryż i przesmażaj aż wchłonie całą zawartość. Szkoda, że ciężko kupić dobrą i świeżą rybę, mimo tego, że jesteśmy krajem, który ma dostęp do morza, który ma tyle czystych jezior! Gotuj aż ryż całość wchłonie, dodaj wodę i mieszaj, czynność powtarzaj do momentu aż ryż będzie według Ciebie miękki.