Pulpeciki z indyka powstały dzięki uprzejmości marki Tylko Stylowe, Frisco, oraz Stovit Składniki: 500 g mielonego filetu z indyka 1 ząbek czosnku 1 cebula 1 namoczona w mleku czerstwa kajzerka sól i pieprz do smaku 1 jajko bułka tarta jarzębina do mięs i serów firmy Stovit Jarzębina czerwona, która rośnie na drzewach jest nie tylko ładną ozdobą w postaci korali na szyi, ale może posłużyć również jako ciekawy dodatek w każdej kuchni. Dodane do mielonego mięsa składniki wyrabiamy na jednolitą masę – jeżeli jest zbyt rzadka dodajemy łyżkę tartej bułki lub kaszy manny. Atutem sklepu jest możliwość zamówienia dowolnej dedykacji grafiki tekstu na spersonalizowanym prezencie co nada wyjątkowego uroku a to wszystko możecie zamówić w sklepie ePrezenty Każdy z garnków to oryginalny produkt niemieckiego producenta Silit, który na rynku gastronomicznym jest obecny od 1921 roku. Oddzielamy żółtko od białka – żółtko dodajemy do mięsa, a białko ubijamy na sztywną pianę. Mięsną masę dzielimy na małe porcje z jednej łyżki mięsa powinien powstać jeden pulpet. Na koniec dodajemy pianę z białka i delikatnie mieszamy całość.