Torcik marchewkowy

Kamila
Ciasta
01.11.2017 19:52
Torcik marchewkowy

mąka pszenna – 2,5 szkl proszek do pieczenia – 2 łyżeczki soda oczyszczona – ½ łyżeczki cynamon – 1 łyżeczka jajka – 4 szt sól – szczypta cukier – 2 szkl margaryna stopiona – 250 g marchew starta – 2 szklanki tłuszcz do formy bułka tarta KREM: serek mascarpone - 400 g masło - 250 g cukier puder - 4 łyżki kakao - 2 łyżki CIASTO: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie wlewać przestudzony tłuszcz i wsypywać produkty suche wcześniej przesiane i dalej ucieramy. Masło miękkie zmiksować z cukrem pudrem, następnie dodajemy serek macarpone i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Tortownicę smarujemy tłuszczem i wysypujemy tartą bułką, przekładamy do niej ciasto i pieczemy w nagrzanym piekarniku 180stC przez 60 minut. Na końcu dodajemy starta marchewkę na tarce jarzynowej o dużych oczkach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://camillawkuchni.blogspot.com/2017/02/torcik-marchewkowy.html