Faszerowane pieczarki mięsem mielonym i fetą

Ulla
Obiad
24.10.2017 13:32
Faszerowane pieczarki mięsem mielonym i fetą

Faszerowane pieczarki mięsem mielonym 6 pieczarek 1 nieduża cebula 1 ząbek czosnku 10 dkg mięsa mielonego ( u mnie mielona karkówka) pasek fety ( nieduży ) pęczek pietruszki 1 łyżeczka oleju 3 łyżki wody pieprz, chili do smaku Pieczarki myjemy, usuwamy im nóżki. Na patelni rozgrzewamy olej, gdy już będzie gorący przekładamy na niego cebulę i czosnek, podsmażamy chwilę, potem dolewamy wodę, dodajemy pieczarki i mięso mielone, całość dusimy. i już wiedziałam pieczarki faszerowane chce :) Faszerowane pieczarki mięsem mielonym, fetą, cebulą .. Wstąpiłam po drodze do sklepu a tam .. pieczarki, tak pieczarki .. Jutrzejszy obiad w pracy będzie pyszny, te pieczarki i sałatka z octem balsamicznym. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy pieczarki i wstawiamy do nagrzanego do 170 C piekarnika na 20 minut. Wyłączamy gaz, odstawiamy farsz do ostygnięcia, gdy farsz ostygnie mieszamy go z pietruszką i fetą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchnianawzgorzu.pl/faszerowane-pieczarki-miesem-mielonym/